Nieuws

/ Bos nieuws | 03-11-2020

De gloednieuwe automatische opsluitbank BMH Pressmaster

/ Bos nieuws |

De gloednieuwe automatische opsluitbank BMH Pressmaster

Bos Machines in Vianen introduceert diverse machines en systemen voor procesoptimalisatie in de timmerindustrie. Gloednieuw is de BMH Pressmaster.

De Pressmaster is een volledig CNC-gestuurde opsluitbank voor kozijnen, ramen en deuren. Voor het aanbrengen van de lijm en deuvels zorgt de geïntegreerde lijmopbrengmachine BMH Gluemaster.

Met een opsluitmaat van 260 x 300 mm tot 3.500 x 5.400 mm kan de Pressmaster een breed scala aan ramen, deuren en kozijnen opsluiten. Er zijn diverse lay-outs mogelijk, inclusief automatische aanvoer van onderdelen.

 

Framemaster

Bovendien breidt Bos Machines het BMH-programma uit met de Framemaster. Dit bewerkingscentrum is ontwikkeld voor zowel houtskeletbouwers als kozijnenfabrikanten.

De Framemaster is leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo kan de machine ingezet worden voor alle denkbare zaag-, frees- en boorbewerkingen voor de houtskeletbouw. Een uitgebreide uitvoering staat paraat voor de productie van spouwlatten, rekwerken en stelkozijnen.

 

Windowmaster

Eerder dit jaar presenteerde Bos Machines de BMH Windowmaster 50 TopLine. Standaard uitgevoerd met slimme en snelle BMH-software en vier bewerkingstafels, levert deze machine een topcapaciteit en is hij geschikt voor automatische productielijnen. Van dit type bestaat nu ook een compact model: de BMH Windowmaster 10. Naast zijn standaard 5-assige robotmotor bevat deze machine 50 gereedschapsposities en servo-gestuurde afzuigkappen.

 

Bos Machines voert zijn jongste generatie BMH Windowmasters uit met nieuwe bewerkingstafels en machinesoftware met 3D-simulatie.

Nieuw is verder de BMH Loadmaster voor het automatisch beladen van een afkortlijn. Speciale varianten regelen het automatisch beladen van een BMH Windowmaster vanaf etagewagens.

 

Dit bericht verscheen eerder op Houtwereld.nl en is met toestemming overgenomen.