Nieuws

/ Bos nieuws | 07-03-2024

Nieuw! De Sawmaster Pro

/ Bos nieuws |

Nieuw! De Sawmaster Pro

Al 25 jaar produceert Bos Machines succesvol de BMH automatische afkortzagen in haar fabriek in Vianen. Nu is het tijd voor de introductie van een nieuw familielid van de BMH familie, namelijk de BMH Sawmaster Pro. Een compacte en aantrekkelijk geprijsde zaag, maar met de vertrouwde kwaliteit van Bos Machines. De naam Pro is een bewuste keuze. Dit staat namelijk symbool voor professioneel, procesverbetering, productieverhoging en probleemloos.

Bijzonder aan de Sawmaster Pro is dat er geen opties leverbaar zijn. Alles wat nodig voor een efficiënt afkortproces is aanwezig. Zo is de Sawmaster Pro voorzien een etikettenprinter voor productherkenning. Ook de geavanceerde module pakketoptimalisatie is standaard voor alle gebruikers. Hiermee kan het hout nog beter ingedeeld worden, met een zeer laag afvalpercentage tot gevolg.

De software is in eigen huis ontwikkeld en biedt veel gebruiksgemak dankzij het grote kleuren touch-screen. Zaaglijsten vanuit werkvoorbereidingsprogramma’s kunnen eenvoudig ingelezen worden, maar het is ook mogelijk om zelf zaaglijsten samen te stellen aan de machine.

Over de werkhouding voor de bedieners is goed nagedacht. De werkhoogte van de zaag is optimaal en onder een lichte hoek van 8 graden geplaatst. Hierdoor zijn de werkstukken eenvoudig te plaatsen op de oplegtafel. Het bedieningsscherm is op ooghoogte evenals de etikettenprinter.

De eerste Sawmaster Pro afkortzagen zijn inmiddels in bestelling. Naast de Pro versie blijft ook de Ultra versie beschikbaar. Deze BMH afkortzaag wordt op maat samengesteld en is zeer geschikt voor verdere doorautomatisering, bijvoorbeeld in complete productielijnen of in lijn gekoppeld met vierzijdige schaafmachines.