Nieuws

/ Evenementen | 04-09-2023

Pressmaster Event groot succes!

/ Evenementen |

Pressmaster Event groot succes!

Volautomatisch opsluiten is vanaf nu realiteit. De BMH Pressmaster is op 31 augustus en 1 september live gedemonstreerd aan ruim 200 geïnteresseerde bezoekers.

De Pressmaster Ultra kon op veel bewonderende blikken rekenen. Tijdens de demonstratie werd de werking getoond met het verwerken van 3 verschillende kozijnen. Alle kozijnonderdelen worden volautomatisch opgehaald, gelijmd en van deuvels voorzien. Tegelijkertijd kunnen ook de deuvelgaten in dorpels en eventueel tussenstijlen automatisch voorzien worden van lijm. Ondertussen stelt de automatische opsluitbank zichzelf in voor de positionering van de onderdelen. Bezoekers kwamen dan soms ook ogen tekort om alle processen tegelijkertijd te bekijken.

Bezoekers vanuit de timmerindustrie waren onder de indruk van de machine en de mogelijkheden. Veel gehoorde reacties waren: “Opsluiten kan dus echt automatisch” en “Dit is de toekomst”. Naast de Pressmaster Ultra is ook de Pro versie leverbaar. Dit is een compacte versie voor wie bijvoorbeeld al met een Gluemaster werkt of minder ruimte ter beschikking heeft.